looijershofje

Stichting het Looijers Hofje

 

Jonkvrouwe Anna Maria Elisabeth Elias (1791-1861) stichtte in 1829 ‘Het Looijers Hofje’ voor protestantse vrouwen van boven de 50. Het hofje kon nog tot 1968 in stand gehouden worden. Toen werd het hofje overgenomen door de Stichting Studentenhuisvesting. Het kapitaal van de stichting werd bij de Fundatie ondergebracht.

 

Stichting het Looijers Hofje verleent steun aan hofjes en aan woonvoorzieningen voor ouderen in behoeftige omstandigheden.

 

Zo heeft de stichting enkele malen een bedrag geschonken voor de restauratie en activiteiten van De Hof van Wouw in Den Haag.

 

Het Thuishuis Woerden is een woonvorm voor 7 kwetsbare senioren met een smalle beurs. Zij kiezen er voor om samen met leeftijdsgenoten in één groot huis te wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop. De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en pantry, en delen gemeenschappelijke ruimtes als huiskamer, keuken, hobbyruimte, wasruimte en tuin. Het project is gericht op het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid bij alleenstaande ouderen. Het Looijers Hofje heeft bijgedragen aan de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes.

 

RSIN: 003949862

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *